torsdag 14 augusti 2014

Mc-tur till Båsta och Hovs Hallar

I lördags var det en mc-tur planerade sedan länge. En sista innan jobbet började igen... Vi blev fyra stycken som samlades för att åka iväg. Vädret var soligt och fint, lagom varmt för en dagstur.

Vi åkte mot Varberg, vidare mot Falkenberg, Halmstad och Båstad. I Båstad blev det tankning och en glass. Men.... så mörk himlen var på vissa ställen! Snabbt vidare ut  mot havet och Hovs Hallar. Smala vägar och bilköer på väg dit. Mycket folk eftersom det var ett bröllopsfölje där.

Vi hann precis fram och hann gå en snabb tur ner mot vattnet när de första dropparna började falla. Hm, vi hade planerat att äta mat uppe på Hallandsåsen, Rasta. Men vi sa att vi fortsätter mot Halmstad så kommer vi längre från regnet. Nja, det blev inte riktigt så för det småregnade hela vägen. Vi klarade oss ganska torrt fram till Max i Halmstad. Äntligen mat! Vi satt där i godan ro och åt och pratade - då börjar det regna, kraftigt! Vi avvaktade en bra stund tills det lugnade sig.
Vi sa att det är bästa att ta motorvägen, i alla fall till Falkenberg. Inte kul alls att köra i regn med dålig sikt så sagt och gjort vi åkte ut på motorvägen.  Vi hann inte många meter innan det immade på på visiret och glasögonen var regnprickiga. Obehagligt att inte se ordentligt. Så det blev att svänga av vid en avfart. Torka glasögon och visir! Regnet öste ner! Vattnet rann från kläderna!
Här sa vi att det blir motorvägen så långt vi kunde. Sist sträckan hem var hemsk, vädret blev sämre med regn och stark vind. Då är det inte roligt alls att köra. Vattnen stänker upp från bilar och sikten är dålig. En mc är inte heller så säker att köra med i regn som en bil. Asfalten är hal och man får lätt sladd i bakvagnen.
Hastigheten var 60 km/h på motorvägen så det tog sin tid att komma hem. Det var väldigt skönt att komma hem. Trötta och frusna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar