söndag 10 mars 2013

Spännande deckare

Läser nu en spännande kriminalroman av Jonas Moström - Dödens pendel. Jag tycker om sättet Moström skriver på,  han bygger upp en spänning och man blir nyfiken på slutet. Man får följa polisens arbete samtidigt som man får följa mördarens tankar och handlingar.
Moström är läkare och författare och använder sig av sin läkarkunskap i denna deckare.

Detta kan du läsa på baksidan:
När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes ende son den ende som anar orå.d En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg.

Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna.
     När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel, En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen.
    Går en seriemördare lös i stan?


Väntar nu på ett bokpaket som innehåller en annan kriminalroman av Moström. Den heter Svart cirkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar