tisdag 23 juni 2015

Vår egen lilla hemlighet

Har länge väntat på att Ninna Schulman ska komma ut med en ny kriminalroman och har med glädje läst den senaste. Vår egen lilla hemlighet handlar om makt, utsatthet och om det fruktansvärda som kan ske bakom lyckta dörrar. Redan när man tittat på omslaget kan man ana vad boken handlar om.
På ett skickligt sätt beskriver författaren hur en gift kvinna, mamma till fyra barn, lever i ständig rädsla att bli misshandlad av sin man. Vad hon än säger och gör eller inte säger och inte gör blir det fel. Även barnen börjar få stryk och hon bestämmer att det får vara nog. Men hur ska hon ta sig bort? Han vaktar på henne eftersom han förstår att hon inte kan vara kvar.
Parallellhandlingen eller egentligen huvudhandlingen är att en kvinna från socialkontoret anmäls försvunnen. Hon har blivit hotad i sitt arbete vid flera tillfällen. Var finns hon?
Samtidigt får man träffa poliserna Petra och Christer igen, det känns som om man känner dem. Även Magdalena som är reporter får man möta igen. Samtliga både i privatlivet och i deras yrke.
Gillar man spänning ska man helt klart läsa den här boken!! Den får full pott av mig.

Vår egen lilla hemlighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar