tisdag 23 juni 2015

Bokträff

Igår var det bokträff med kollegorna. Boken som diskuterades var Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker. Boken ligger i topp på säljarlistan och man hör och ser om den i media.
Vi var flera som ansåg att det var lite av en saga eller åt fantasyhållet. Men det var en klok bok som väckte många tankar om hur vi lever. I dagens samhälle är vi ganska självcentrerade och det ställdes mot asiatisk visdom och klokskap. Där lever man med naturen och har ett lugn på ett annat sätt än vi har. Varför ska man jaga lyckan och klättra på karriärsstegen hela tiden? Njut av det som är idag, just nu istället för att vänta på något som kommer långt fram i tiden. Där lyssnar man mer på de äldre och rättar sig efter vad de säger, man vill inte säga emot. Vi västerlänningar är mer självständiga och kär vårt eget race.
Boken kan nog sammanfattas att den handlar om en kärlek som aldrig tar slut även att paret skiljs åt. De känner av varandra trots att de bifinner sig så långt ifrån varandra. Vi trodde nog att kärleken bleknar och inte är så stark efter kanske 30 år men det gör den inte i boken. Vackert, men trovärdigt? Nja.
Många bra boktips avslutade kvällen och det är väl tur det eftersom regnet envisas med att falla, denna sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar