torsdag 1 januari 2015

Jullov och läsning

 
Så har vi passerat nyår och vi skriver 2015.
Skönt med lediga, lata dagar med mycket läsning men även en del tv-tittande och promenader.
 
Har precis läst ut boken Det hänger en ängel ensam i skogen. Om man tycker om spännande böcker så ska man helt klart läsa den. Det här är författarens första bok och jag ser verkligen fram emot flera.
Det finns ett driv i boken som gör det lättläst. Han beskriver människorna på ett sätt jag tycker om. Personen som har begått brotten i boken är sjuk och det beskrivs så utförligt. Tankar och känslor som gör att man förstår varför personen gör som den gör.
 
Texten på baksidan lyder:
"Ser du? Hon har en siffra inristad i vänstra lillfingernageln. Det kanske ser ut som ett streck men det är det inte. Det är siffran ett. Det kommer fler."
Mordutredaren Mia Krüger har lämnat polisen och bosatt sig på en ö. Dit kommer hennes gamle kollega, den godmodige kriminalkommissarien Holger Munch, för att övertala henne att återvända till jobbet. Han behöver hennes hjälp i ett skrämmande och besynnerligt fall. En flicka har hittats hängande livlös i skogen med en skolväska på ryggen och en lapp om halsen: "Jag reser ensam."
Mycket pekar på att den hänsynslösa mördaren kommer att slå till igen och Krügers efterforskningar leder till ett sex år gammalt fall där ett spädbarn kidnappats från en förlossningsklinik.
Men utredningen blir mer personlig än vad Munch och Krüger har tänkt sig. Och snart går det upp för dem att de själva blivit en bricka i mördarens cyniska dödsspel.
 
 
Nu väntar Kristina Ohlsons Lotus Blues.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar