lördag 15 februari 2014

Sportlovet slut



Min dotter läser nu samma bok som jag nyss läste. Någon sorts frid av Camilla Grebe och Åsa Träff. Hon tyckte precis som jag att den är väldigt spännande. Nästa person som läser boken blir min mamma. Vi brukar gilla samma typ av böcker så jag skulle gissa att hon instämmer.
Jag väntar otåligt på att boken jag reserverat på biblioteket snart ska komma in. Det är den fristående fortsättningen på Någon sorts frid. Såg till min stora glädje att det kommit ut en ny bok av dem, också den en fristående fortsättning. Del nummer 4 kom ut i augusti 2013. Man kan läsa följande om den boken:


Mannen utan hjärta är den fjärde fristående romanen i den kritikerrosade serien om psykologen Siri Bergman av systrarna Grebe & Träff.

En kvav sommardag hittar Miguel Alemany sin sambo, antikhandlaren och mediaprofilen Jussi Ståhl, brutalt mördad i sitt hem på Södermalm. Jussi har skjutits till döds och därefter har hjärtat skurits ur kroppen och placerats i en antik silverskål, som ett groteskt stilleben.

Psykologen Siri Bergman erbjuds i samma veva jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp av sin gamle studiekamrat och vän Vijay. Hon hamnar mitt i utredningen av det makabra mordet på Jussi Ståhl.
Det som på ytan ser ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt mer oroväckande. Fler brutala mord på män skakar Stockholm. Det blir snabbt uppenbart att en gemensam nämnare är männens sexuella läggning. Men rör det sig verkligen om rena hatbrott eller står sanningen att finna långt tillbaka i offrens förflutna?



Vårtecken - snödropparna är  uppe.  :-)

2 kommentarer:

  1. Nu har jag lånat hem Grebe och Träff också. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. God läsning! Tror inte du kommer att ångra dig. Själv börjar jag med en ny ikväll :-)

    SvaraRadera